снимка pixabayБлизо 5 хиляди войници от Националната гвардия са мобилизирани. Федералната

...
снимка pixabayБлизо 5 хиляди войници от Националната гвардия са мобилизирани. Федералната
Коментари Харесай

Ураганът Айда удари крайбрежието на американския щат Луизиана

снимка pixabay

Близо 5 хиляди бойци от Националната армия са мобилизирани. Федералната организация за ръководство на рецесии е изпратила над 200 коли за спешна помощ и повече от 130 хиляди палатки, милиони пакети с храна и вода в Луизиана. 

Ураганът " Айда " удари крайбрежието на американския щат Луизиана,  близо до Ню Орлиънс, с ветрове със скорост 240 километра и поройни дъждове. 

Близо половин милион са семействата в щата без ток, евакуирани са десетки домове за грижи и приюти. Над 15 хиляди души са настанени в убежища. Силният вятър докара даже до смяна в течението на част от река Мисисипи., предава БНР.

В момента бурята се намира на към 70 километра от Ню Орлиънс. убернаторът Джон Бел Едуардс обаче чака дигите в региона да устоят, въпреки да призна, че " Айда " е един от най-силните урагани,удряли щата в актуалната история.

Заради " Айда " беше преустановен добивът на нефт в съвсем целия регион на Мексиканския залив. Най-големият водопровод на горива в Съединените щати, който неотдавна спря работа поради хакерска офанзива, прекрати доставките по две от линиите си сред Тексас и Северна Каролина от съображения за сигурност

Президентът Джо Байдън прикани жителите в щатите Мисисипи и Луизиана да се вслушват в рекомендациите на формалните представители да вземат заплахата насериозно. Той даде обещание управляващите да създадат всичко допустимо, за възобновяване на засегнатите региони допустимо най-бързо.

Проверка на обстоятелствата: Съобщете ни, в случай че видите фактологични неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР